• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Biyoloji Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Biyoloji Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Larval dönemde üç farklı doğal besinle beslenen ephestia kuehniella (zeller, 1879) (lepidoptera: pyralidae) da ergin ömür uzunluğu, verim ve eşey oranı / Pelin Polat ; Danışman Adem Gülel

Tarih

2008

Yazar

Polat, Pelin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Larval dönemde üç farklı doğal besin ile beslenen Ephestia kuehniella (Zeller, 1879) da ergin ömür uzunluğu, verim ve eşey oranı araştırıldı. Denemeler 26 ± 2 0C ve % 65 ± 5 nisbi nem içeren ve hiçbir fotoperiyot rejimi uygulanmayan laboratuvar koşularında yapıldı. Mısır unu, buğday unu ve fındık unu olmak üzere üç farklı besin tipi denendi.Larval dönemde alınan besin tipinin farklı olması her iki eşeyde ergin ömür uzunluğunu, verim ve eşey oranını etkiledi. Larval gelişim sırasında mısır unu ile beslenen ergin dişiler için ömür uzunluğu 11.05 gün, buğday unu ile beslenenler için 10.03 gün, fındık unu ile beslenenler için ise 7.92 gün olarak tespit edildi. Larval gelişim sırasında ergin erkekler larval besin olarak mısır unu ile beslendiklerinde ömür uzunlukları 9.21 gün, buğday unu ile beslendiklerinde 8.24 gün, fındık unu ile beslendiklerinde ise 6.59 gün olarak kayıt edildi. Larval gelişim sırasında alınan besin tipi ergin dişilerin verimini de etkiledi .larval dönemde mısır unu ile beslenen erginlerde dişi başına düşen ortalama oğul döl sayısı 59.8 ve dişi yüzdesi % 45.6 bulundu. Bu değerler sırasıyla buğday unu ile bezlenenlerde sırası ile 50.34 ve % 45.3, fındık unu ile beslenenlerde ise 26.73 ve % 12.03 olarak tespit edildi. Denenen besinlerden, fındık ununun diğer iki besinlerle karşılaştırıldığı zaman en fazla lipit ve protein içeriğine sahip olan besin olduğu görüldü. Mısır ununun ise en fazla karbohidrat içeriğine sahip olan besin tipi olduğu belirlendi.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/12504.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25958

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [277]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.