• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun ekolojik koşullarında yetiştirilen hayward kivi çeşidinin soğukta muhafazasında farklı ambalaj tiplerinin etkileri / Savaş Namdar; Danışman Muharrem Özcan

Tarih

2005

Yazar

Namdar, Savaş

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

2003 ve 2004 yıllarında yapılan bu araştırmada ülkemizde son yıllarda tanınan ve bölgemize uygun olan Hayward kivi çeşidinin 3 farklı ambalaj tipi (tüketici ambalaj, klasik ambalaj ve modifiye ambalaj) ile ambalajlanarak muhafaza edilmesiyle birlikte, meyvelerde kalitenin korunması ve muhafaza süresinin uzatılması amaçlanmıştır. Ambalajlanmış meyveler 0oC sıcaklık ve % 90-95 oransal nem koşullarında muhafaza edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, modifiye ambalaj muhafaza süresince ağırlık kayıplarını azaltmıştır. Klasik ambalajlı meyvelerde ise ağırlık kayıpları artmıştır. Meyvelerin kabuk kalınlığı, meyve eti sertliği, C vitamini ve titre edilebilir (TE) asitlik seviyesi genel olarak soğukta muhafaza süresince azalmıştır. Suda çözünebilir kuru madde (SÇKM) düzeyi de muhafaza süresi boyunca artış göstermiştir. Ambalaj tiplerinin kabuk kalınlığı üzerine etkileri önemsiz bulunmuştur. Fungal çürüklük etmenleri modifiye ambalajlı meyvelerde artmıştır. Tüketici ambalajında muhafaza edilen meyvelerde fungal çürüklük etmenleri azalmıştır. Muhafaza süresinin sonunda meyve etinde ki yeşil ve meyve kabuğundaki kırmızı renkte açılma meydana gelmiştir. Meyvelerin tat özellikleri muhafaza süresince azalmıştır. Sonuç olarak, Hayward kivi meyvelerinin, modifiye ambalaj ile 6 ay, tüketici ve klasik ambalaj ile de 5 ay başarılı bir şekilde muhafaza edilebileceği belirlenmiştir

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/16977.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25432

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [145]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.