• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Growth, production and biomass in raft cultivated blue mussels (Mytilus edulis L.) in two Scottish sea lochs

Tarih

1999

Yazar

Karayucel, S
Karayucel, I

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Growth, biomass and production of one year old mussels (Mytilus edulis L.) were monitored in mussel raft systems over a 15 month experimental period in Loch Etive (LE) and Loch Kishorn (LK) on the west coast of Scotland. Water temperature, salinity, seston, particulate organic matter and chlorophyll a were also determined. Salinity, amount of seston and transparency were significantly higher in LK than LE (p<0.05). Results showed that growth of mussels was relatively rapid from May to November and very slow during the rest of the year. Length increments were similar in both sites with 31.01 mm in LE and 28.75 mm in LK. Mussels reached market size (> 50 mm) about two years after spat settlement. The mean specific growth rate was 5.5% in LE and 4.5% in LK. Live weight was significantly higher in LE while tissue weight was higher in LK (p<0.05) and this was attributed to heavier shell weight in LE. Tissue growth showed a clear seasonal trend, increasing during late spring and summer and decreasing in the winter. The monthly mortality was 9.1% in LE and 9.3% in LK. There were high fluctuations in biomass between sampling months, and significant differences between sites at the end of the experimental period (p<0.001). The apparent positive relationships between specific growth rate and temperature and salinity in LE, and temperature in LK, indicate that these are two main factors controlling growth when food is available in both sites.

Kaynak

Israeli Journal of Aquaculture-Bamidgeh

Cilt

51

Sayı

2

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/22423

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.