• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The quality changes that occur during the frozen storage of bonito (Sarda sarda Bloch, 1793) prepared by different treatments

Tarih

2004

Yazar

Turan, H
Erkoyuncu, L

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bonitos (Sarda sarda Bloch, 1793) frozen with different prefreezing and postfreezing treatments at -35 degrees C in an air blast freezer with 5 m/s air velocity were stored at -25,2 degrees C for 6 months. We determined the effects on the sensory properties, total volatile basic nitrogen (TVB-N) and thiobarbituric acid (TBA) values, and the drip loss during the storage period of applying glaze with solution including ascorbic acid for preventing oxidation, of using sodium polyphosphate in order to prevent drip loss during the frozen storage, of removing the internal organs and gills, and of keeping in ice during 24 h prefreezing. The TVB-N content of fish from which the internal organs and gills had been removed was significantly lower. While gutting alone did not affect TBA growth, gutting with icing improved TBA values. Glaze with ascorbic acid was more effective than glaze with water (without ascorbic acid) in preventing lipid oxidation. The chemical and sensory quality of all the fish was good during the frozen storage period.

Kaynak

Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences

Cilt

28

Sayı

6

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/21662

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.