• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Protein and lipid content and fatty acid composition of anchovy meal produced in Turkey

Tarih

2007

Yazar

Turan, Hulya
Kaya, Yalcin
Erkoyuncu, Ibrahim

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The aim of this research was to determine the fatty acid composition and lipid and protein levels of anchovy meal produced during the commercial fishing period. The protein content was 74.69%, 76.17% and 74.40% in November, December and January, respectively. The lipid content ranged from 8.57% to 9.14% for anchovy meal produced during the fishing season. The total saturated fatty acid content was 33.25%, 33.46%, and 33.61% in November, December and January, respectively. Within the saturated fraction, the major fatty acid was palmitic acid (C-16:0), the content of which was 20.30%, 19.96% and 20.66%, respectively. The monounsaturated fatty acid contents ranged from 20.23% to 21.62%. Concerning the monounsaturated fatty acids, oleic acid (C18:1n- 9) was present in larger percentages (12.29% to 13.44%) than the others. Among polyunsaturated fatty acids the largest concentration was for docosahexaenoic acid (DHA, C22:6n-3), varying from 17.44% to 19.16%. The eicosapentaenoic acid (EPA, C20:5n-3) content, which is another important fatty acid, was between 7.52% and 8.36%. The concentrations of n- 3 PUFA (27.04%- 27.95%) of anchovy meal were higher than those of n- 6 PUFA (4.14%- 4.95%). The ratio of n- 3 to n- 6 fatty acids of anchovy meal was 5.47 in November, 6.17 in December, and 6.75 in January.

Kaynak

Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences

Cilt

31

Sayı

2

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/20285

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.