• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Utilization of wet okara in low-fat beef patties

Tarih

2007

Yazar

Turhan, Sadettin
Temiz, Hasan
Sagir, Inci

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The effects of different levels of wet okara (0, 7.5, 15, 22.5, 30 and 37.5%) on proximate composition, cholesterol content, pH, cook loss, color and sensory characteristics of low-fat beef patties were studied. Okara addition affected some quality parameters of beef patties. While the moisture content of raw and cooked beef patties increased by the addition of okara, the protein content decreased. The addition of okara reduced the cholesterol content by about 6-56% for uncooked beef patties, and 9-42% for cooked beef patties. The cooking yield of beef patties improved by the addition of okara. The addition of okara increased the pH, and L and b values of raw beef patties and decreased the a value. The effect of wet okara on the sensory properties was statistically significant (P < 0.05), and the highest scores for overall acceptability were recorded for 7.5, 15 and 22.5% added okara. The results indicate that wet okara can be used up to 22.5% for the production of cheaper and healthier beef patties.

Kaynak

Journal of Muscle Foods

Cilt

18

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/j.1745-4573.2007.00081.x
https://hdl.handle.net/20.500.12712/20047

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.