• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Impact of whey pH at drainage on the physicochemical, sensory, and functional properties of mozzarella cheese made from buffalo milk

Tarih

2007

Yazar

Yazici, Fehmi
Akbulut, Cagim

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, the effects of whey pH at drainage on the physicochemical, sensory, and functional properties of mozzarella cheese made from buffalo milk during storage were investigated. Four cheese samples were manufactured using starter culture at different whey pH values [(A) 6.2, (B) 5.9, (C) 5.6, and (D) 5.3] and analyzed on the 1st, 28th, and 56th day. Ash, calcium, and phosphorus concentrations decreased as the whey pH at drainage was lowered. Cheese yield and calcium recovery were the highest in D cheeses. During storage, expressible serum levels decreased and nonexpressible serum levels increased, indicating an increase in the water holding capacity of the cheeses. Reducing the calcium content of cheeses increased meltability values, but an overly low calcium level (D cheeses) had an adverse effect on the meltability. The melting properties of cheese samples, except D cheeses, were improved with aging. A cheeses were the hardest and D cheeses the softest throughout storage. The 1st day sensory evaluations revealed that C and D cheeses were preferred and that A cheeses were not. All sensory properties of A cheeses were improved with storage. D cheeses were rated inferior to the others at the end of the storage time.

Kaynak

Journal of Agricultural and Food Chemistry

Cilt

55

Sayı

24

Bağlantı

https://doi.org/10.1021/jf071655n
https://hdl.handle.net/20.500.12712/19680

Koleksiyonlar

  • PubMed İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6144]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.