• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Reduced Glutathione, Malondialdehyde, beta-Carotene and Retinol Levels in Lambs Fed with Various Amounts of Oak Leaves

Tarih

2008

Yazar

Atakisi, Onur
Cenesiz, Sena
Ozcan, Ayla
Atakisi, Emine
Elmali, Dilek Aksu
Oncuer, Ahmet

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, it is aimed to investigate the effects of different amounts of oak leaves (Quercus hartwissiana) consumed with or without polyethylene glycol (PEG) on the levels of reduced glutathione (GSH), malondialdehyde (MDA), beta-carotene and retinol. Fourty two lambs with the average body weight 33.0 +/- 0.7 kg were used as the animal material in the study. The animals were divided into 7 groups each containing 6 lambs. The lambs housed in individual cages were fed with 272 g concentrate feed and various amounts of dried hay with the following feeding regimen: Group 1: Standard ration (Control); Group 2: 185 g oak leaf plus 0 g PEG; Group 3: 185 g oak leaf plus 10 g PEG; Group 4: 185 g oak leaf plus 20 g PEG; Group 5: 370 g oak leaf; Group 6: 370 g oak leaf plus 20 g PEG; Group 7: 370 g oak leaf plus 40 g PEG. Blood samples were collected from all animals on day 0 (control), 30 and 60. Levels of whole blood GSH, plasma MDA, beta-carotene and retinol were measured colorimetrically. It was determined that oak leaves added to rations as roughage did not affect GSH, MDA, retinol and beta-carotene levels in the presence or absence of PEG. In daily comparison of groups, only group 4 (60th day) had significantly decreased MDA levels as compared to others (P<0.05). According to the results, it could be concluded that oak leaves do not cause alterations in the selected antioxidant parameters in lambs.

Kaynak

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi

Cilt

14

Sayı

2

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/19574

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.