• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The traditional cheeses of turkey: Central anatolian region

Tarih

2008

Yazar

Kamber, Ufuk
Terzi, Goeknur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The making of the majority of cheeses is based on ancient traditions. Anatolia possesses a rich cheese-making culture and this review aims to collate the Central Anatolian Region cheese varieties. Research carried out in this context shows that there are 16 different varieties of cheese in this region. These are: Divle Tulum Cheese, Kp (Jar) Cheese, Glbas Tulum Cheese, anak (Pan) Cheese, Gdelek Cheese, mlek (Pot) Cheese, Kayseri Pot Cheese, Kpecik Cheese, kelek With Pepper, epni Tulum Cheese, Ayas Basma (Pressed) Cheese, Peskten, Konya Molded Cheese, Ereli Cloth Tulum Cheese, Karaman Tulum Cheese, and Eksi (Sour) Cheese. In this publication, the production methods of these cheeses, as well as their properties, and for some, the chemical and microbiological properties are presented.

Kaynak

Food Reviews International

Cilt

24

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/87559120701764548
https://hdl.handle.net/20.500.12712/19541

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.