• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of carbohydrate supplementation provided through drinking water during feed withdrawal on meat and liver colours in broilers

Tarih

2008

Yazar

Karacay, Numan
Ocak, Nuh
Sarica, Musa
Erener, Guray

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

BACKGROUND: The effect of saccarose supplementation provided through drinking water during feed withdrawal on meat and liver colour was investigated in a total of 50 broilers (five floor pens with 10 broilers) at 43 days. Treatments consisted of. (1) full-fed control broilers fed the standard broiler diet and water for the full 10h (control); (2) fasted broilers receiving only water (FW); (3) 1 g (0.01SW); (4) 2 g (0.02SW); and (5) 3 g (0.03SW) saccarose L-1 supplemented water for the 10 h. The CIE colour values representing lightness (L*), redness (a*), and yellowness (b*) were measured on raw livers, breast and thigh meats. RESULTS: Full-fed broilers had lower dressing percentage, higher abdominal fat and liver yield and lighter thigh meat coloration than the FW birds (P < 0.05). The 0.02SW and 0.03SW resulted in live shrinks that were lower (P < 0.05) than those found in FW broilers. The 0.02SW and 0.03SW resulted in liver colours that were lighter than those found in FW and 0.01SW birds but darker than from control birds (P < 0.05). CONCLUSION: It was concluded that saccarose supplementation during feed withdrawal appears to have a measurable impact on live shrink, and lightness of liver and thigh meat colour in broilers. (c) 2007 Society of Chemical Industry.

Kaynak

Journal of the Science of Food and Agriculture

Cilt

88

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.1002/jsfa.3110
https://hdl.handle.net/20.500.12712/19476

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.