• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

In Vitro Anti-Bacterial Activities of Ankaferd Medicinal Plant Extract

Tarih

2009

Yazar

Akkoc, Nefise
Akcelik, Mustafa
Haznedaroglu, Ibrahim C.
Goker, Hakan
Turgut, Mehmet
Aksu, Salih
Firat, H. Cahit

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Objective: The medicinal value of plants lies in some chemical substrates that produce a definitive physiological action on the human body. Ankaferd comprises a standardized mixture of the plants Thymus vulgaris, Glycyrrhiza glabra, Vitis vinifera, Alpinia officinarum and Urtica dioica. The aim of this study was to assess the in vitro antimicrobial activities of Ankaferd medicinal plant extract. Material and Methods: The antimicrobial activity assay was performed by agar well diffusion to assess the antagonistic activity of Ankaferd against 26 indicator strains including human pathogens and food spoiling gram-negative and gram-positive bacteria. Results: Ankaferd was active against all bacteria tested while nisin, the only commercial bacteriocin for food preservation, was inactive against gram-negative indicator strains. Besides a high inhibitory activity against gram-positive and gram-negative bacteria, including human pathogens and food spoiling bacteria, Ankaferd was more stable than nisin in different heat and enzyme treatments. Conclusion: Antibacterial activity of Ankaferd can be extended to extreme environmental conditions such as the potential use of the preparation for the treatment of infectious diseases and preservation of different type foods from food-born pathogens or food spoiling bacteria. The demonstration of the anti-infective properties of Ankaferd adds a new value to its haemostatic effect in the healing of infected hemorrhagic wounds, as well as opening new avenues for its potential use for anti-infective actions and food preservation.

Kaynak

Turkiye Klinikleri Tip Bilimleri Dergisi

Cilt

29

Sayı

2

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/18722

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.