• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A review of the chemical, biochemical and antimicrobial aspects of Turkish Otlu (herby) cheese

Tarih

2009

Yazar

Tarakci, Zekai
Temiz, Hasan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Otlu (herby) cheese, a traditional Turkish dairy product, is commonly made in Eastern Anatolia in Turkey. It is consumed in the various parts of Turkey, especially in the eastern and southeastern parts. Its popularity has been increasing because of industrialization of its production. It is manufactured from raw milk, is salty in taste and has a herby intense aroma because of the added herbs. The unusual processing steps of the cheese are that it is firmly filled in a plastic cheese container and stored under the soil during ripening. The flavour becomes highly acceptable after 3 months of ripening. The most common herbs used in the cheese are wild garlic (Allium sp.) but other herbs (Ferula sp., Prangos sp., Thymus sp., Mentha sp., Chaerophyllum macropodum and Silene vulgaris) are also used individually or as appropriate mixtures. The herbs give the cheese its flavour, but also extend the shelf life of the cheese. The aim of this review was to outline the manufacture and chemical, biochemical and antimicrobial properties of Otlu herby cheese.

Kaynak

International Journal of Dairy Technology

Cilt

62

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/j.1471-0307.2009.00495.x
https://hdl.handle.net/20.500.12712/18518

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.