• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of Trisodium Phosphate on Populations of Salmonella Typhimurium and Salmonella Enteritidis in Vitro

Tarih

2010

Yazar

Kamber, Ufuk
Gucukoglu, Ali
Ozdemir, Haydar

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study determined the bactericidal activity of different concentrations of trisodium phosphate (TSP) against Salmonella typhimurium and Salmonella enteritidis in vitro. One milliliter of each TSP solution (0.5, 1, 1.5 and 2% w/v) was mixed with 1 mL of each bacterial culture and left to stand at room temperature (18 +/- 1C) for 0, 15, 30, 45, 60 or 90 min before enumeration of the surviving pathogens. The effects of 1.5 and 2% TSP were apparent on both bacterial species from 0 min and bacterial counts reached undetectable (< 1.0 x 10(1) cfu/mL) levels immediately. The 1% TSP solution effected close to 4.20-5.72 log reduction after 15 min. However, the reduction effect of 0.5% TSP was a function of treatment time, and some culturable bacteria remained even after 90 min of treatment. These results suggest that the bactericidal effect of TSP solution on these pathogens depends on its concentration and on the duration of treatment.

Kaynak

Journal of Food Processing and Preservation

Cilt

34

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/j.1745-4549.2009.00415.x
https://hdl.handle.net/20.500.12712/18087

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.