• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of dietary l-carnitine and chromium picolinate supplementations on performance and some serum parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)

Tarih

2010

Yazar

Selcuk, Zehra
Tiril, Serap Ustaoglu
Alagil, Fikret
Belen, Volkan
Salman, Mustafa
Cenesiz, Sena
Yagci, Feraye Berkay

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

An experiment was conducted to determine the effects of supplemental dietary l-carnitine, chromium picolinate (Cr-Pic) and their combination on growth performance and serum total protein, cholesterol, triglyceride and glucose of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). A total of 276 rainbow trout were randomly allocated to four groups. Fish (average initial body weight = 151 +/- A 1.69 g) were fed a basal diet without supplemental l-carnitine and chromium picolinate in the control group. The basal diet was supplemented with either 500 mg/kg l-carnitine, 1.6 mg/kg chromium picolinate or 500 mg/kg l-carnitine plus 1.6 mg/kg chromium picolinate for experimental groups 1 (C), 2 (Cr-Pic) and 3 (C + Cr-Pic), respectively. Fish were fed twice a day to apparent satiation for 58 days. Weight gain, growth rate, feed consumption and feed conversion ratio (feed/gain) were calculated for the whole period. At the end of the study, six fish were chosen randomly from each tank to represent the experiment and frozen at -20A degrees C for subsequent dorsal muscle analysis. The results showed no significant differences in final body weight, weight gain or feed conversion ratio among groups. There were also no significant differences in serum total protein, cholesterol, triglyceride or glucose concentrations among groups. Significantly higher lipid concentration of dorsal muscle was observed in experimental groups 1 and 3. In conclusion, supplemental dietary l-carnitine, chromium picolinate and their combination have no beneficial effects on improving growth performance and feed conversion ratio in rainbow trout. However, dietary l-carnitine slightly increased lipid concentration in dorsal muscle of rainbow trout.

Kaynak

Aquaculture International

Cilt

18

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.1007/s10499-008-9237-z
https://hdl.handle.net/20.500.12712/17974

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.