• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of Modified Atmosphere Packaging on Characteristics of Sliced Kashar Cheese

Tarih

2010

Yazar

Temiz, Hasan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The present work describes the effect of modified atmosphere packaging (MAP) on quality characteristics and shelf life extension of the Kashar cheese using physicochemical, microbiological, color and sensory analyses. Three different modified atmosphere conditions were studied (20% carbon dioxide [CO(2)]/80% nitrogen [N(2)], 40% CO(2)/60% N(2) and 100% CO(2)). Control cheeses were packaged in air. In the cheeses, the predominant short-chain fatty acid was lauric acid, the most abundant medium-chain fatty acid was palmitic acid and long-chain fatty acid was oleic acid. Microbiological results showed that 100% CO(2) was the most effective treatment inhibiting the growth of mesophilic aerobic bacteria (Plate Count Agar) and yeasts-molds (Potato Dextrose Agar) until the end of storage period. Generally, sensory scores were significantly affected by both storage period and MAP treatment, but the gas composition with 40% and 100% CO(2) had similar impact on the cheese samples at the end of storage period.

Kaynak

Journal of Food Processing and Preservation

Cilt

34

Sayı

5

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/j.1745-4549.2009.00431.x
https://hdl.handle.net/20.500.12712/17708

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.