• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Influence of Wild Garlic on Color, Free Fatty Acids, and Chemical and Sensory Properties of Herby Pickled Cheese

Tarih

2011

Yazar

Tarakci, Zekai
Temiz, Hasan
Aykut, Umut
Turhan, Sadettin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The effect of wild garlic herb (Allium sp.) on color, free fatty acids, chemical and sensorial properties of Herby-Pickled cheese were investigated during ripening. Analyses were carried out on 2, 30, 60, and 90 days of ripening. Increasing of herb level in cheese, L* and b* values of cheese were decreased but, a* values was increased. The color values of all cheese samples changed significantly during ripening. The increase in herb levels in cheese resulted in a significant increase in total free fatty acids value. While the caproic, capric, lauric, myristic, and palmitic acid levels of cheese were significantly increased by herb addition, stearic and oleic acids values significantly decreased. The dry matter, fat, and pH values of control cheeses were found to be higher than those of the others herby cheeses. On the other hand, acidity of control cheese was lower than that of herb added-cheeses. Herb addition only affected significantly body and texture of cheese samples. Sensory scores determined in cheeses during ripening showed significant differences.

Kaynak

International Journal of Food Properties

Cilt

14

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/10942910903176576
https://hdl.handle.net/20.500.12712/17520

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.