• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

An evaluation of farm level sustainability of apricot farms in Malatya province of Turkey

Tarih

2011

Yazar

Gunduz, Orhan
Ceyhan, Vedat
Erol, Erkan
Ozkaraman, Fikret

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study evaluates the farm level sustainability for apricot production and subsequently analyzes the effects of the socio-economic and environmental characteristics on farm level sustainability. Research data was collected from 89 randomly selected apricot farms in Malatya province of Turkey using a questionnaire. Twenty selected sustainability indicators were used to measure farm level sustainability. Results showed that sampled apricot farms had approximately 4 ha of farmland, and 67% of farmland in those farms was devoted to apricot growing. The average sustainability index value was 50% in the research area. Based on socio-economic sustainability indicators, it was clear that farm owners were in favor of continuing the apricot production and were negative about non-farm investment. Economic efficiency level of these farms was satisfactory. High levels of chemical fertilizer and pesticide use were the main environmental problems for the sustainability of the apricot farms. Research results also showed that the variables such as total land of the farms, land devoted to apricot farming, education level of farm owners and household size positively affected the farm level sustainability while idle labor affected negatively. Greater access to capital and education programs focused on the chemical use may accelerate the farm level sustainability.

Kaynak

Journal of Food Agriculture & Environment

Cilt

9

Sayı

1

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/17445

Koleksiyonlar

  • Makale Koleksiyonu [67]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.