• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The Progress of Poultry Meat Production in Turkey

Tarih

2012

Yazar

Senturk, B.
Guler, H.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The purpose of this study the proggress of Turkey's total poultry meat production in recent years. For this purpose this study data was collected the annual statical data of TurkStat and State Institute of Statistics and BESD-BIR. These data were examined between the 2000-2009 years. Export data were collected undersecretariet of the Prime Ministary for Foreign Trade. The literature data was examined to obtained for sustainabilty in this area. The analysis of the data is the method of this study. The quantity of poultry meat consumption data were calculated for using the number of total production data for 10 years and progress were analized and compared the old years. In the year of 2000, total quantitiy of poultry production was 752,382 tons. In 2009, it was the 1.340.000 tons. During the considered years, total production has increased except in 2001 and 2006. Economically, there is some important negative effect between these years. Firstly highly pathogen avian influenza pandemic, secondly some economic crises global and country level for some years. Turkey's population increased by arround 5.7 million between the years 2000-2009. Whereas, poultry meat consumption increased by approximately 5 kg at the same period. There were some spesific progress have been identified with regarding the export of poultry meat. For example exports of chicken leg was increased as 3.75 fold. Total poultry meat and offal export was increased as 11 fold. In conclusion, in this study focus on remarkable progress for poultry meat industry and which precautions should be taken to ensure sustainability in this area in Turkey.

Kaynak

Journal of Animal and Veterinary Advances

Cilt

11

Sayı

6

Bağlantı

https://doi.org/10.3923/javaa.2012.763.765
https://hdl.handle.net/20.500.12712/16815

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.