• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of different fattening methods on slaughter and carcass characteristics of Tuj male lambs

Tarih

2012

Yazar

Sari, Mehmet
Aksoy, Ali Riza
Tilki, Muammer
Kaya, Ismail
Isik, Serpil

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study was conducted to determine effect of different fattening methods on slaughter and carcass characteristics of Tuj male lambs. Tuj lambs (n=18) were used in three groups with six lambs in each group. Group 1 was only grazed on the pasture and group 2 was supplemented 200 g concentrate with the pasture. Group 3 was supplemented 400 g concentrate with the pasture. Lambs were grazed on the pasture for 8 h/day. Concentrate with 18.5% CP and 2 650 kcal/kg ME was fed to lambs in addition to pasture. At the end of three months of experiment, the lambs were slaughter and carcass characteristics and carcass measurements were evaluated. Slaughter weights of group 1,2 and 3 were 44.10,44.86 and 46.00 kg, respectively, and hot carcass weights were 20.66, 21.36 and 22.15 kg, respectively, hot dressing percentage 46.85, 47.56 and 47.64%, respectively. The differences between groups of slaughter and carcass characteristics and carcass measurements of lambs were not statistically significant (P>0.05). As a conclusion, supplementations of concentrate feed to grazing lambs on the pasture were no effect on slaughter and carcass characteristics and carcass measurement in lambs.

Kaynak

Archiv Fur Tierzucht-Archives of Animal Breeding

Cilt

55

Sayı

5

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/16739

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.