• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Performance, carcass, gastrointestinal tract and meat quality traits, and selected blood parameters of broilers fed diets supplemented with humic substances

Tarih

2012

Yazar

Ozturk, Ergin
Ocak, Nuh
Turan, Alev
Erener, Guray
Altop, Aydin
Cankaya, Soner

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

BACKGROUND: The effects of humic substances (HS) on quality traits (colour, water-holding capacity, and pH) of breast and thigh meats and on blood minerals (calcium and phosphorus) and on metabolites (glucose, total protein, triglyceride and cholesterols) as well as on the performance, carcass, and gastrointestinal tract (gut) traits of broilers were studied. In total, 480 male chicks (ROSS 308) were allocated to four treatments, each with five replicates containing 24 birds. While control birds were fed a diet (mash form) with no additives (0 HS), other treatment birds were fed with diets containing HS at 0.5 (0.5 HS), 1.0 (1 HS) or 1.5 (1.5 HS) g kg-1 from 1 to 42 days of age. RESULTS: The body and carcass weights and feed efficiency increased (P < 0.05) by 1.5 HS, and blood cholesterol decreased (P < 0.05) by 1 HS and 1.5 HS compared to 0 HS. The 0.5 HS decreased (P < 0.10) low- density lipoprotein compared to 0 HS. The 0.5 HS resulted in thighmeat and breastmeat that were lighter and darker than those found in the other groups and 1.5 HS respectively (P < 0.01). CONCLUSION: Feeding with a diet containing HS caused a measurable variation in the meat quality and blood cholesterol as well as the performance, carcass, and gut traits of broilers. (C) 2011 Society of Chemical Industry

Kaynak

Journal of the Science of Food and Agriculture

Cilt

92

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.1002/jsfa.4541
https://hdl.handle.net/20.500.12712/16691

Koleksiyonlar

  • PubMed İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6144]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.