• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of Wheat Bran, Corn Bran, Rice Bran and Oat Bran Supplementation on the Properties of Pide

Tarih

2012

Yazar

Anil, Munir

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The effect of different levels of wheat, corn, rice and oat bran on the rheological and sensory characteristics of pide (Turkish flat bread) made with blends of some cereal brans with wheat flour was studied. Cereal brans were replaced with wheat flour at 0, 10, 15 and 20% levels. Farinogram properties of mixtures were determined. Pide samples were tested for crustcrumb color and sensory properties. Usage of different brans and ratios significantly affected farinograph properties. In general, pide samples supplemented with bran had lower L* values and higher a* and b* values. Detrimental effects of cereal brans were nearly the same. However, the fiber-rich pides were also considered acceptable by the sensory panel. There was a clear relationship between the average sensory scores and different cereal brans with different usage ratios. Results show that cereal branswheat flour blends can be successfully used for the production of pide. PRACTICAL APPLICATIONS Dietary fibers have become of interest in recent years because of its known physiological and metabolical effects. Brans of cereals have been used mainly as source of dietary fiber in cereal foods. Nowadays, concern has been thickened in the production of high-fiber ethnic foods. Published reports on using of dietary fibers in flat breads are limited.

Kaynak

Journal of Food Processing and Preservation

Cilt

36

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/j.1745-4549.2011.00592.x
https://hdl.handle.net/20.500.12712/16513

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.