• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The Effect of Ethanol Extracts from Nettle, Rosemary and Myrtle Leaves on Lipid Oxidation and Microbial Growth of Kavurma during Refrigerated Storage

Tarih

2013

Yazar

Sagir, Inci
Turhan, Sadettin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Kavurma is a cooked meat product which is produced in Turkey, the Middle East and some Asia countries. In this study, the effect of ethanol extracts from nettle, rosemary and myrtle leaves on lipid oxidation and microbial growth of vacuum-packaged kavurma was investigated. Kavurma was made from beef meat and beef meat fat in 4 groups: No-added extract, 0.4% nettle extract, 0.4% rosemary extract and 0.4% myrtle extract. The kavurma produced was stored at 4 degrees C for 180 days. The ethanol extracts from nettle, rosemary and myrtle slowed down the lipid oxidation and inhibited the bacterial growth of kavurma. The best results were found in the treatment with myrtle extract for lipid oxidation, and in the treatment with nettle extract for microbial growth. Treatment had no significant effect on fatty acid profiles. These results suggest that the use of myrtle and nettle extracts could control lipid oxidation and microbial growth in kavurma, respectively.

Kaynak

Food Science and Technology Research

Cilt

19

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.3136/fstr.19.173
https://hdl.handle.net/20.500.12712/15949

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.