• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Evaluation of Chemical and Microbiological Characteristics and Fatty Acid Profiles of Butter Samples Collected from the Black Sea Region of Turkey

Tarih

2013

Yazar

Dervisoglu, Muhammet
Gul, Osman
Guvenc, Dilek
Yazici, Fehmi
Atmaca, Enes
Aksoy, Abdurrahman

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The physico-chemical and microbiological characteristics and fatty acid composition of butter samples produced in the Black sea region of Turkey were analyzed. The mean percentages of total solids, non-fat solids and fat were 85.36, 2.71 and 82.64 %, respectively; the pH and titratable acidity, 4.64 and 0.55 %, respectively; the salt and ash contents, 0.51 and 0.81 %, respectively and the peroxide content, 1.19 meq O-2/kg fat. The average colour values of L, a and b for the butter samples were 78.49, -1.3 and 24.74, respectively. The mean counts of aerobic mesophilic bacteria, enterococci, lactic acid bacteria, yeast and mould, coliform and Escherichia coli organisms in the butter samples were 6.01, 5.81, 4.22, 5.14, 2.76 and 2.29 log CFU/g, respectively. Staphylococcus aureus was not detected in any of the samples. The predominant fatty acids in the butter samples were palmitic acid (33.72 %), oleic acid (20.79 %), myristic acid (11.17 %) and stearic acid (10.47 %).

Kaynak

Asian Journal of Chemistry

Cilt

25

Sayı

18

Bağlantı

https://doi.org/10.14233/ajchem.2013.15222
https://hdl.handle.net/20.500.12712/15547

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.