• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Comparing slow-growing chickens produced by two- and three-way crossings with commercial genotypes. 1. Growth and carcass traits

Tarih

2014

Yazar

Yamak, U. S.
Sarica, M.
Boz, M. A.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study compared growth and carcass traits of slow-and medium-growing chickens produced by two-and three-way crossings with those of commercial fast-and slow-growing chickens at 8, 10 and 12 weeks of age. In total, 2,240 mixed male and female day-old chicks from each of six different genotypes [ two-way crossings (S1 and S2), three-way crossings (S3, S4, S5 and S6), commercial fast-growing (F), commercial slow-growing (CS)] were randomly allocated among four compartments of the same house. The rapid growth occurred in the commercial fast-growing F genotype (1,985 g at 42 days), followed by the S3 and S4 three-way crossings (2,294 g and 2,268 g, respectively at 49 days), the S1 and S2 two-way crossings and the commercial slow-growing CS genotype (1,946 g, 1,988 g and 2,100 g, respectively at 56 days) and the S5 and S6 three-way crossings (2,175 g and 2,079 g, respectively at 84 days). The F genotype had the highest live weight and lowest feed consumption at 8, 10 and 12 weeks, followed by the S3 and S4 genotypes, the CS, S1 and S2 genotypes, and the S5 and S6 genotypes (P < 0.05). Live weight and feed consumption increased and feed-conversion ratios worsened with increasing slaughtering age (P < 0.05). F genotype birds had the highest dressing percentages and breast ratios (P < 0.05), whereas the two-way crossing S1 and S2 genotypes had the highest abdominal fat ratios (P < 0.05) and the three-way crossing S5 and S6 genotypes had the highest leg ratios. Leg ratios of the commercial CS and two-way crossings S1 and S2 genotypes were similar. Carcass traits and abdominal fat ratios differed significantly by age (P < 0.05).

Kaynak

European Poultry Science

Cilt

78

Bağlantı

https://doi.org/10.1399/eps.2014.29
https://hdl.handle.net/20.500.12712/15237

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.