• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Monitoring of Protein Nutrition By Milk Urea Nitrogen and Milk Protein in Anatolian Buffaloes

Tarih

2016

Yazar

Selcuk, Zehra

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

There is an increasing trend in milk urea concentration has been used as an indicator for monitoring protein nutrition in ruminants because of linear relationship between milk urea concentration and dietary crude protein level. Milk urea analysis is easy to monitor and can be performed on buffaloes and has some advantageous under field conditions for estimating protein nutrition status of buffaloes. Thus, the objective of this study was to investigate the effect of nutrition status on milk urea concentration and milk protein content, and to monitor protein nutrition by determining milk urea nitrogen concentration and milk protein in Anatolian buffaloes. Ten lactating (in the 3rd lactation and 15+/-3 days in milk) Anatolian buffaloes having approximately accordant live body weights were used in this study. Milk samples were collected biweekly to determine the milk urea concentration and milk nutrients. Individual samples of each feedstuffs consumed by lactating buffaloes were collected biweekly during the experiment. There was no change in milk fat, total solid, lactose and ash during the study. There was a positive correlation (P<0.001) not only between diet crude protein and milk urea concentration, but also between diet crude protein and milk protein values. There was a negative correlation (P<0.001) between energy value of diet and milk urea concentration, and also between energy value of diet and milk protein value. In conclusion, milk urea and protein analyses may provide an opportunity to get knowledge about dietary protein intake.

Kaynak

Buffalo Bulletin

Cilt

35

Sayı

4

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/13059

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.