• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Influence of top spray fluidized bed agglomeration conditions on the reconstitution property and structure modification of skim yoghurt powder

Tarih

2018

Yazar

Atalar, Ilyas
Yazici, Fehmi

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Spray dried yoghurt powder (Control) has small particle size (57 mu m) that cause high cohesiveness forces between particles. Wetting time of control yoghurt powder takes more than 1 hr by forming lump on the surface of water. Smaller particle size cause higher contact surface area per unit mass of powder that limits flowability of yoghurt powder. Yoghurt powder turned into instant form due to particle size enlargement by applying agglomeration process. In addition, agglomerates showed lower bulk, tapped, and particle densities and excellent flowability. Effects of inlet air temperature (50-80 degrees C), atomizing pressure (0.5-1.5 bars) and sprayed water amounts (50-80 g) were investigated in this study. Response surface methodology was used to find the best conditions in view of high quality reconstitution properties of yoghurt powder. The best process conditions were determined as 62.5 degrees C inlet temperature, 0.9 bar atomizing pressure and 68 g sprayed water amount.

Kaynak

Journal of Food Processing and Preservation

Cilt

42

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/jfpp.13414
https://hdl.handle.net/20.500.12712/12064

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.