• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of thermal treatment on microbiological, physicochemical and structural properties of high pressure homogenised hazelnut beverage

Tarih

2019

Yazar

Atalar, I
Gul, O.
Mortas, M.
Gul, L. B.
Saricaoglu, F. T.
Yazici, F.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The aim of this study was to investigate the effect of low (65, 72 and 85 degrees C) and high (105, 110 and 115 degrees C) temperature heat treatment on the microbiological, physical and chemical properties of high pressure homogenised hazelnut beverage. The total number of aerobic bacteria decreased with heat treatment and was not detected after 72 degrees C and higher heat treatments. The pH value of hazelnut beverage did not change significantly as a function of temperature (P>0.05). The total soluble content and soluble protein values of the low or high heat treated hazelnut beverage were significantly decreased after the heat treatments considered non-thermal treated ones, and also serum separation was adversely affected (P<0.05). Changes in colour components showed an increase in browning of hazelnut beverage by thermal treatment. The viscosity values of the samples significantly increased depending on the temperature except for the 65 degrees C treatment (P<0.05), and Herschel Bulkley's model was sufficient to describe the flow behaviour. Heat treatment at 85 degrees C for 5 min and higher temperatures led to an increase in particle size due to protein denaturation. Our results showed that the ideal temperature-time parameters were determined as 20 min at 72 degrees C and 1 min at 105 degrees C, based on microbiological results and better physicochemical properties.

Kaynak

Quality Assurance and Safety of Crops & Foods

Cilt

11

Sayı

6

Bağlantı

https://doi.org/10.3920/QAS2018.1493
https://hdl.handle.net/20.500.12712/11083

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.