• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The Effects of Exogenous Fibrolytic Enzymes and a Ferulic Acid Esterase-Producing Inoculant Treatment on Digestibility and Conservation Characteristics of Corn Stover

Tarih

2019

Yazar

Muruz, Habip
Selcuk, Zehra
Salman, Mustafa
Nuhoglu, Zeyno
Kaya, Ismail
Cetinkaya, Nurcan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The objective of the current study was to determine the effects of a mixed bacterial inoculant possessing ferulic acid esterase (FAE) activity and exogenous fibrolytic enzyme (EFEs) products on the chemical composition, conservation characteristics and digestibility of corn stover.The moisture level of corn stover was adjusted to 40% with deionized water and then treated with deionized water (control), EFEs (10 U cellulase + 60 U xylanase units g(-1) of substrate dry matter) or EFEs + FAE inoculant (FAEI) (1.3x10(5) cfu g(-1) fresh forage). The treated stover was then incubated in laboratory mini-silos for 30 days. After the incubation period, the corn stover treated with both EFEs and EFEs + FAEI had a lower pH, ADF and NDF (P<0.001), and higher acetic acid and lactic acid (P<0.001) than the control stover. In addition, moulds and yeasts were inhibited in stover treated with EFEs + FAEI. The in vitro true dry matter digestibility (IVTDMD) and in vitro true neutral detergent digestibility (IVTNDFD) of the stover treated with EFEs and EFEs + FAEI were higher than for the control (P<0.001) but there was no significant difference between the EFEs and EFEs + FAEI treatments. From economical point of view, the best treatment was EFEs + FAEI. These results suggest that EFEs played a major role in enhancing the digestibility of corn stover, alone or in combination with FAEI. Moreover the use of EFEs + FAEI promoted a positive response in the conservation characteristics.

Kaynak

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi

Cilt

25

Sayı

5

Bağlantı

https://doi.org/10.9775/kvfd.2018.21455
https://hdl.handle.net/20.500.12712/10668

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.