• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Determining Nutritive Value of Mixed Silage of Forage Rape, Forage Pea and Oat Supplemented With Molasses and Tea Wastes

Tarih

2020

Yazar

Garipoglu, Ali Vaiz
Can, Mehmet
Kaymak, Gulcan
Ozturk, Elif
Acar, Zeki
Ayan, Ilknur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study was conducted with the aim of determining the nutritive values of silages made from forage rape (FR), forage pea (FP) and oat (O) by using some additives (molasses (M; 5 and 10%) and tea wastes (TW; 10 and 20%)). While the FR was harvested at pre-flowering stage, the FP and O were harvested at flowering stage. The forages were wilted for one day, chopped and ensilaged for 62 days in laboratory type silos. The nutrient contents, some fermentation parameters, digestibility, relative feed value and some organoleptic traits were determined in silages. The highest crude protein and NDF contents were determined in silages containing FP and O, respectively (P<0,05). The NH3-N content, which is one of the important fermentation quality parameters, was found higher in silages containing FP compared to other silages (P<0,05). While TW decreased DMD in groups in which FR was used alone, M increased this parameter in all groups (P<0,05). In conclusion, the data related to DMD, DMI, RFV and IVDMD determined in present study show that FR can be ensilaged alone successfully, but the additives increase silage quality. FR+FP mixtures can be advised to be ensilaged with additives. While TW decreased DMD in groups in which FR was used alone, M increased this parameter in all groups (P<0,05). Overall, results of the present study showed that the additives of TW and M affect fermentation quality and the other parameters at various directions and levels, but especially M is more effective.

Kaynak

Fresenius Environmental Bulletin

Cilt

29

Sayı

1

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/10343

Koleksiyonlar

  • Makale Koleksiyonu [78]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.