Yazar "Köse, Özge Doğanay Erbaş" için listeleme
-
Bazı ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinin tane verimi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Mut, Zeki; Köse, Özge Doğanay Erbaş; Akay, Hasan (2017)Günümüzde kullanım amacına göre, buğdayın tane verimi yanında bazı kalite özelliklerinin de belirlenmesi gerekmektedir. Bu çalışma, Yozgat ekolojik koşullarında 14 farklı ekmeklik buğday çeşidinin verim ve kalite yönünden ... -
Farklı ekim sıklıklarında yetiştirilen yazlık ve kışlık mercimek çeşitlerinin tarımsal ve kalite özelliklerinin belirlenmesi / Özge Doğanay Erbaş Köse ; Danışman Hatice Bozoğlu.
Köse, Özge Doğanay Erbaş (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Farklı Yulaf (Avena sativa L.) Çeşitlerinin Kimyasal Kalite Özellikleri
Mut, Zeki; Köse, Özge Doğanay Erbaş; Akay, Hasan (2017)Yulaf insan yiyeceği ve hayvan yemi olarak kullanılan önemli bir tahıldır. Bu çalışmada dünyanın farklı yerlerinde yetiştirilmekte olan 81 yulaf çeşidinin üç çevredeki tane kimyasal içeriği araştırılmıştır. Çalışma 2007-2008 ... -
Kavuzsuz yulaf çeşitlerinin tane verimi ve bazı kalite özellikleri
Mut, Zeki; Köse, Özge Doğanay Erbaş; Akay, Hasan (2016)Yulaf çeşitlerinin yüksek tane verimi yanında kullanım amacına uygun kalite kriterlerine de sahip olmasıistenir. Bu amaçla bu çalışmada üç çevrede 8 kavuzsuz (çıplak) yulaf çeşidinin tane verimi ve kaliteözellikleri ... -
Mercimek Genotiplerinin Kimyasal, Fizikokimyasal Özellikleri ile Mineral Madde İçeriklerinin Değerlendirilmesi
Mercimek yüksek protein içeriği ve düşük glisemik indeksi ile gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde çokfazla tüketilen bir üründür. Bu çalışma, Yozgat koşullarında 9 farklı mercimek genotipinin bazı kimyasal vefizikokimyasal ...