Yazar "Gücükoğlu, Ali" için listeleme
-
Determination Histamine in salted anchovy (Engraulis encrasicholus) by ELISA
Gülel, Göknur Terzi; Gücükoğlu, Ali (2009)Histamin, mikrobiyel aktivite sonucu amino asitlerin dekarboksilasyonu veya aldehit ve ketonların aminasyonu ile oluşan düşük molekül ağırlıklı organik bir bileşiktir. Balık ve balık ürünleri, et ve fermente et ürünleri, ... -
Determination of Listeria monocytogenes and Serotypes in Modified Atmosphere Packed Ground and Cubed Beef Samples
Özkiraz, Adem; Gücükoğlu, Ali (2018)This study was conducted to determine the Listeria monocytogenes’s presence, serotypesand resistance against various antibiotics in modified atmosphere packaged (MAP)ground and cubed beef samples. Five of ground (5/50-10%) ... -
Effects of chitosan and lactic acid immersion on the mussels’ quality changes during the refrigerated storage
Bu çalışma 4ºC’de muhafaza edilen midyelerde kitosan (%0.5 (w/v), pH 2.9-3.2) ve laktik asit (%0.5 (v/v), pH 2.5-2.7) uygulamalarının midyenin kimyasal ve duyusal kalitesi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapıldı. ... -
Modifiye atmosfer paketli sığır kıyma ve kuşbaşı örneklerinde clostridium difficile ve toksin genlerinin PCR ile belirlenmesi / Fatma Aksoy ; Danışman Ali Gücükoğlu.
Atasoy, Fatma (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
UHT süt ve peynir örneklerinde aflatoksin $M _1$ varlığının belirlenmesi
Gücükoğlu, Ali; Çadırcı, Özgür; Özpınar, Necati (2010)Bu çalışma, Erzincan ilinde tüketime sunulan UHT süt ve peynir örneklerinde aflatoksin M _1 (AFM _1) varlığını ve düzeylerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, 36 UHT süt, 18 beyaz peynir, 17 kaşar peyniri, 10 ...