Yazar "Başaran, Uğur" için listeleme
-
Bazı yem şalgamı (Brassica rapa L.) çeşitlerinin verim özellikleri
Ayan, İlknur; Aşcı, Özlem Önal; Başaran, Uğur; Mut, Hanife (2006)Bu çalışma Samsun-Gelemen ve Amasya- Suluova ekolojik şartlarında 2004 yılında yürütülmüştür. Çalışma, Karadeniz Bölgesi sahil ve iç kesimlerinde sulanabilen alanlarda yazlık olarak ekildiğinde yem şalgamı çeşitlerinin ... -
Doğal olarak yetişen baız baklagil yembitkilerinin bazı morfolojik ve tarımsal özellikleri
Başaran, Uğur; Acar, Zeki; Mut, Hanife; Aşcı, Özlem Önal (2006)Türkiye'de hayvansal üretimin en önemli sorunlarından birisi, kaliteli kaba yem üretiminin yetersizliğidir. Ülkemizde birçok kaliteli yembitkisi doğal olarak yetişmesine rağmen, çok az sayıda yembitkisinin tarımı yapılmakta ... -
Forage potential of cowpea (Vigna unguiculata L. Walp).
Nine Cowpea (Vigna unguiculata L. Walp) genotypes were assessed for forage yield and quality features during 2005 and 2006 summer growing season at two locations (Samsun and Kavak) in Turkey. Experiments were established ... -
Mürdümük (Lathyrus sp.) türlerinin önemi, tarımda kullanım olanakları ve zararlı madde içerikleri
Baklagiller familyasında yer alan Lathyrus (Mürdümük) cinsi 187 tür veya alt tür ile geniş bir cinstir. Lathyrus cinsi Akdeniz havzası, Ön Asya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'nın sıcak bölgelerinde tür ve çeşit zenginliği ... -
OMÜ Kurupelit yerleşkesi'nde doğal olarak yetişen bazı mürdümük (Lathyrus sp.) türlerinin morfolojik, tarımsal ve sitolojik özelliklerinin belirlenmesi / Uğur Başaran; Danışman Zeki Acar
Başaran, Uğur (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005)Bu çalışma OMÜ Kurupelit Yerleşkesinde doğal olarak yetişen bazı mürdümük (Lathyrus sp.) türlerinin morfolojik, tarımsal ve stolojik özelliklerinin belirlenmesiyle amacıyla 2003 ve 2004 yıllarında 2 yıl süreyle ... -
Samsun ekolojik koşullarında bazı burçak (Vicia ervilia L.) hatlarının ot ve tohum verimlerinin belirlenmesi
Bu çatışma 2000 ve 2001 yıllarında Samsun'da yüzlek-eğimli arazilerde yürütülmüştür. Araştırmada ICARDA'dan sağlanan 15 hat ve Samsun'dan toplanan 1 yerel populasyonu kullanılmıştır. Her iki yılda da ekim işlemi kasım ayı ... -
Türkiye'nin farklı yörelerinde yetiştirilen mürdümük (lathyrus sativus L.) populasyonlarının tarımsal özellikleri, protein içerikleri ve odap düzeylerinin belirlenmesi / Uğur Başaran ; danışman Zeki Acar
Başaran, Uğur (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Özet -
VARIATION and CORRELATION of MORPHO-AGRONOMIC TRAITS and BIOCHEMICAL CONTENTS (PROTEIN and ?-ODAP) in TURKISH GRASS PEA (Lathyrus sativus L.) LANDRACES
Başaran, Uğur; Acar, Zeki; Karacan, Meral; Onar, Atiye Nur (2013)Fifty-one landraces and one released variety ‘Gurbuz-2001’ of grass pea (Lathyrus sativus L.) collected from Turkey and grown in Samsun-Turkey condition were characterized by morpho-agronomic traits, protein and neurotoxic ... -
Yembitkilerinde karışık ekim sistemleri
Yembitkileri tarımında çok sayıda ve farklı amaçlarla karışık ekim sistemleri uygulanmaktadır. Bu sayede birim alandaki verim ve kaliteyi arttırmak mümkün olmaktadır. Fiğ, yem bezelyesi, mürdümük gibi sarılıcı bitkiler ...