Yazar "Aydemir, Oğuz" için listeleme
-
Kars kaşar peynirinin karakterizasyonu / Oğuz Aydemir ; danışman Muhammet Dervişoğlu
Aydemir, Oğuz (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Özet,Bu çalışmada, Kars Kaşar peynirlerinin olgunlaşmaları süresince göstermiş oldukları fiziksel ve kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, Kars ilinde faaliyet gösteren 5 ... -
Peynir yapımında kullanılan pıhtılaştırıcı enzimler ve kazein fraksiyonları üzerine etkileri
Peynir olgunlaşması sırasında gerçekleşen en karmaşık biyokimyasal olay proteolizdir. Pek çok peynir çeşidinde kazeinlerin başlangıç hidrolizi temel olarak pıhtılaştırıcı enzimden kaynaklanır. Sütü pıhtılaştırmak amacıyla ... -
Review on kes cheese
Keş peyniri Anadolu’nun birçok bölgesinde yaygın olarak üretilen geleneksel bir Türk ürünüdür. Türkiye’nin birçok bölgesinde özellikle batı ve güneybatı bölgesinde yaygın olarak tüketilmektedir. Keş peynir genellikle küçük ... -
Starter kültür kullanımının külek peynirinin bazı özellikleri üzerindeki etkisi / Oğuz Aydemir; Danışman Muhammet Dervişoğlu.
Aydemir, Oğuz (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004)Bu çalışmada, ticari bir starter kültürün (FRC-65, Peyma Chr-Hansen's) olgunlaşma süresince külek peynirinin fiziksel, kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkileri araştırılmıştır. Starter kültür, ... -
Süt alkali proteinazi plazmin
Plazmin, tripsin benzeri, kan kaynaklı bir alkali serin proteinazdır. Sütte az miktarda aktif olmak üzere daha çok inaktif zimojeni olan plazminojen olarak bulunur. Isıya karşı dirençli bir enzim olan plazmin -, s1- ve s2- ...