Yazar "Akay, Hasan" için listeleme
-
Bazı ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinin tane verimi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Mut, Zeki; Köse, Özge Doğanay Erbaş; Akay, Hasan (2017)Günümüzde kullanım amacına göre, buğdayın tane verimi yanında bazı kalite özelliklerinin de belirlenmesi gerekmektedir. Bu çalışma, Yozgat ekolojik koşullarında 14 farklı ekmeklik buğday çeşidinin verim ve kalite yönünden ... -
Çeltikte (Oryza sativa L.) farklı somatik explantlarından kallus oluşumunun ve bitki elde etme potansiyelinin belirlenmesi / Hasan Akay; Danışman Ali Gülümser
Akay, Hasan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Bu araştırma; çeltikte (Orya sativa L.) somatik explantlardan kallus oluşumu ve bitki elde etme potansiyelinin belirlenmesi amacıyla, OMÜ, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümünde, 2007-2009 yıllarında yürütülmüştür. ... -
Effects of seed size and drought stress on germination and seedling growth of some oat genotypes (Avena sativa L.)
Mut, Zeki; Akay, Hasan; Aydin, Nevzat (Academic Journals, 2010)Effects of seed size and osmotic stress on germination and seedling growth of fifty-five oat genotypes obtained from Europe, North and South America, Asia and Oceania were investigated. Small, medium and large seeds of ... -
Evaluation of hay yield and quality traits of oat genotypes grown at different locations
Mut, Zeki; Kose, Ozge Doganay Erbas; Akay, Hasan (Univ Zulia, Facultad Agronomia, 2018)The aim of this study was to evaluate hay yield and quality of local oat genotypes at different locations. Twenty-five oat genotypes were evaluated in a randomized block design with four replicates at three locations during ... -
Farklı Yulaf (Avena sativa L.) Çeşitlerinin Kimyasal Kalite Özellikleri
Mut, Zeki; Köse, Özge Doğanay Erbaş; Akay, Hasan (2017)Yulaf insan yiyeceği ve hayvan yemi olarak kullanılan önemli bir tahıldır. Bu çalışmada dünyanın farklı yerlerinde yetiştirilmekte olan 81 yulaf çeşidinin üç çevredeki tane kimyasal içeriği araştırılmıştır. Çalışma 2007-2008 ... -
Grain yield, quality traits and grain yield stability of local oat cultivars
Mut, Zeki; Akay, Hasan; Kose, Ozge Doganay Erbas (Springer International Publishing Ag, 2018)This study was conducted to define grain yield and quality traits of local oat cultivars and to assess the adaptability to and stability of cultivars in different environments of Central and West Black Sea Region of Turkey. ... -
Kavuzsuz yulaf çeşitlerinin tane verimi ve bazı kalite özellikleri
Mut, Zeki; Köse, Özge Doğanay Erbaş; Akay, Hasan (2016)Yulaf çeşitlerinin yüksek tane verimi yanında kullanım amacına uygun kalite kriterlerine de sahip olmasıistenir. Bu amaçla bu çalışmada üç çevrede 8 kavuzsuz (çıplak) yulaf çeşidinin tane verimi ve kaliteözellikleri ... -
Organik çeltik (oryza sativa L.) yetiştiriciliğinde, farklı uygulamalarının tarımsal ve teknolojik özelliklere etkisi / Hasan Akay; danışman İsmail Sezer
Akay, Hasan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Osmancık Şartlarında Yetiştirilen Bazı Çeltik Çeşitlerinin Verim Performanslarının Belirlenmesi
Bu araştırma, ülkemizde tescilli 12 çeltik çeşidinin (Osmancık 97, Neğiş, Aromatik-1, Beşer, 7721, Halilbey,Gönen, Karadeniz, Kızılırmak, Koral, Durağan ve Şumnu) Osmancık ilçesi şartlarında verim performanslarınınve kalite ... -
Samsun ekolojik koşullarında beyaz atdişi hibrit mısır çeşit adaylarının performanslarının belirlenmesi
Erdoğan, Murat; Sezer, İsmail; Akay, Hasan (2019)Bu çalışma; Samsun-Bafra ve Çarşamba Ovası koşullarına uygun beyaz at dişi mısır çeşitlerinin verim,verim unsurları ve kalite kriterlerini belirlemek amacıyla, 2018 ana ürün mısır yetiştirme sezonunda,Karadeniz Tarımsal ... -
Variation of Some Physical and Chemical Quality Traits of the Grains in Different Parts of the Oat Panicle
Mut, Zeki; Erbas, Ozge Doganay; Akay, Hasan (Friends Science Publ, 2018)Besides high grain yield, some quality attributes are also desired in oat (Avena sativa L.) grains. The present study was conducted to investigate some physical and chemical characteristics of oat grains located at top, ...