Kanunilik İlkesi Bakımından Vergi Kabahatlerinin İrdelenmesi - Nur, Pınar (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2014)
Vergi kabahatleri ve bunların karşılığında uygulanacak olan idari yaptırımlara ilişkin olarak idareye bazı durumlarda düzenleme yetkisi bırakıldığı görülmektedir. Doktrinde, bu yetkilerin hukuka uygun olup olmadığı ve özellikle kanunilik ilkesinin ihlal edilip edilmediği tartışılmaktadır. Çalışma kapsamında, vergi kabahatlerinin hukuki niteliği ve bu alanda idareye bırakılan yetkiler, suç ve cezaların kanuniliği, verginin kanuniliği ve idarenin kanuniliği ilkeleri açısından değerlendirilecektir. Çalışma ile kanunilik ilkesinin farklı hukuk dalları açısından uygulanması açısından birtakım değişikliklerin meydana gelebileceği hususu açıklanarak, vergi kabahatlerinin kanuniliği konusunda, ilgili literatür ve mahkeme kararlarından yararlanılarak bir değerlendirme yapmak amaçlanmaktadır. Anahtar Sözcükler: Vergi kabahati, kanunilik ilkesi, idari yetki.

It is observed that in some certain cases, regulatory authority concerning tax misdemeanors and administrative sanctions to be applied is given to the administration.In the doctrine, whether these power are in accordance with law and whether especially the principle of legality is violated or not is being discussed. In the study, legal nature of tax misdemeanors and authorities given to the administration in that field will be assessed in terms of the principles of legality of crime and punishment, legality of the tax and legality of the administration.Within the study, by explaining that different applications of the principle of legality according to the various branches of law is possible, it is aimed to make an assessment about legality of tax misdemeanors benefiting from related literature and court decisions. Keywords: Tax misdemeanor, principle of legality, administrative authority.
Analysis of Tax Misdemeanors in Terms of the Principle of Legality
Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2014
Libra Kayıt No: 110640
Keywords: Hukuk; Kanunilik; Vergi Kabahatleri; Vergi Suçları; Vergiler; Law; Legality; Tax Misdemeanors; Tax Offences; Taxes; TEZ YÜK LİS N974k 2014