Paralel Kanallı Kayıp Müşterili Servis Sisteminin Araştırılması ve Bir Uygulama - Savaş, Nurettin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997)
m ÖZET Bu çalışmada, Poisson gelişli ve Üstel dağılımlı, c kanallı kayıp müşterili servis sistemi incelendi. Müşterilerin iki kaybolma anı arasındaki süre için fark denklemleri bulundu. Bu denklemlerden kayıp akımının Poisson akımına yaklaştığı görüldü.

IV ABSTRACT In this study, the c servers loss system with Poisson arrival and exponential service time investigeded- It is obtained the difference equation for between loss time customer. From this equation follows that stream on the loss times converges to Poisson stream.
The Examining of Parallel Channel Loss System and an Application
Tez (yüksek lisans) –Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1997
Libra Kayıt No: 31085
Keywords: İstatistik; Kuyruk Modelleri; Markov Süreci; Statistics; Poisson Süreci; Queue Models; Markov Process; Poisson Process; TEZ YÜK LİS S266p