Amasya / Akdağ Deltocephalinae (Homoptera, Auchenorrhyncha Cicadellidae) Faunası Üzerine Bir Araştırma / Nilifer Bulut; Danışman Ünal Zeybekoğlu - Bulut, Nilüfer (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999)
Bu çalışmada , araştırma alanı olarak Amasya / Akdağ seçilmiştir. 1998 Mayıs -kasım aylarında araştırma alanından Deltocephalinae alt familyası türerine ait ergin örnekler gündüz atrapla toplanmıştır.Örnekler ,prepare edilerek taksonomik karakterleri incelenmiş, literatür bilgileri ile karşılaştırılması sonucunda tehşisleri yapılmıştır.Teşhis neticesinde araştırma alnında 20 Deltocephalinae türü tespit edilmiştir.Bu türlerden Jassargus bicorniger (Then,1896) ve Adarrus duodecimguttatus (Ceruttı,1938) Tüerkiye Deltocephalinae faunası için yeni kayıt olarak bildirilmiştir.Örnekler incelenerek bazı türlerin taksonomik karakterleri belirtilmiştir. Türlerin Palaearktik bölge ve Türkiyedeki dağılışları verilmişitr.
Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1999
Libra Kayıt No: 36039
Keywords: Böcekciller; Eş Kanatlılar; TEZ YÜK LİS B939a 1999