Çocuk Yoğun Bakım Ünitelerinde Beslenme - Dursun, Oguz; Yildizdas, Dincer; Kendırlı, Tanıl; Anil, Ayse Berna; Agin, Hasan; Arslankoylu, Ali Ertug; Yener, Nazik (My University, 2023)
Çocuk yoğun bakım ünitelerinde izlenen kritik hasta çocukların kısıtlı enerji depoları ve hızlı metabolizmaları yanı sıra kritik hastalığın yarattığı yoğun stres durumu beslenmenin önemini ortaya koymaktadır. Kritik hasta çocuklara yönelik yeterli ve dengeli nutrisyonel bakım hastalık sürecini olumlu yönde etkiler. Uygun beslenme desteğinin sağlanabilmesi için kritik hastanın beslenme durumunun değerlendirilmesinin ayrıntılı ve bütünlük içerisinde yapılması önemlidir. Sindirim sistemi işlev gören kritik hasta bir çocukta enteral yol parenteral beslenmeye tercih edilmelidir. Sindirim sisteminin tümüyle ya da yeterince kullanılmadığı durumlarda ise parenteral beslenmeye başvurulmalıdır.
Keywords: Beslenme Ve Diyetetik; Pediatri