Süperomedial ve İnferior Pediküllü Meme Küçültme Tekniklerinin Karşılaştırmalı Anlatımı için Medikal İllüstrasyon Önerisi - Cangi, Emine Zülal (My University, 2024)
Plastik cerrahi alanında en sık uygulanan işlemlerden biri meme ameliyatlarıdır. Günlük yaşamını ve sağlığını etkileyecek büyüklükte memeye sahip olan hastalar bu şikayetlerinden kurtulmak için meme küçültme ameliyatı olmaktadır. Bu ameliyat için kullanılan birçok teknik vardır. Bu tez çalışmasında en sık uygulanan iki yöntem olan süperomedial ve inferior pediküllü meme küçültme teknikleri tercih edilmiştir. Süperomedial ve inferior pediküllü meme küçültme ameliyatı tekniklerinin en doğru şekilde anlatılıp literatüre kazandırılması için uzman deneyimlerinden yararlanarak bir illüstrasyon dizisi oluşturulması amaçlanmıştır. Araştırma sürecinde plastik cerrahların ve görselleştirme uzmanlarının görüşlerine başvurularak en doğru anlatım yöntemi ve dilinin oluşturulması hedeflenmiştir. İllüstrasyon çalışmaları uzmanların yorum ve önerilerinden sonra yenilenerek son haline getirilmiştir.

One of the most common procedures in the field of plastic surgery is breast surgery. Patients with large breasts that affect their daily life and health undergo breast reduction surgery to get rid of these complaints. There are many techniques used for this surgery. In this thesis, superomedial and inferior pedicled breast reduction techniques, which are the two most commonly used techniques, were preferred. In order to explain superomedial and inferior pedicled breast reduction surgery techniques in the most accurate way and to bring them to the literature, it is aimed to create an illustration series by taking advantage of expert experience. In the research process, it was aimed to create the most accurate expression method and language by consulting the opinions of plastic surgeons and visualization experts. The illustrations were finalized after the comments and suggestions of the experts.
Medical Illustration Suggestion for Comparative Description of Superomedial and Inferior Pediaplasty Breast Reduction Techniques
Keywords: Güzel Sanatlar; Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; Fine Arts; Plastic and Reconstructive Surgery