Kedi Ve Köpeklerde Sindirim Sistemi Organlarının Ultrasonografik Muayenesi - Şahal, Mehmet; Arslan, Handan Hilal (My University, 2005)
Ultrasonografi, veteriner sahada teşhis amaçlı kullanılan, uygulama pratikliği nedeniyle önemi gittikçe artan bir tekniktir. Kedi ve köpeklerde şekillenen gastrointestinal sistem problemlerinin tespitinde propun yerleştirileceği anatomik bölge, kullanılacak propun dalga boyu ve hastalık bulgularının ultrasonografik görünümlerinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu amaçla, makalede ultrasonografik muayene ve teşhiste yol gösterecek bilgiler değerlendirilmiştir.

Ultrasonography, which is used in veterinary diagnosis, has an increasing importance because of having practical usage. Determining gastrointestinal problems occurring in cats and dogs the anatomic place where the prop is located, the wave length which will be used and the ultrasonografic appearance of disease findings must be well known. In this article, the information which will help us in inspection and diagnosis is collected for this purpose.
Ultrasonographic examination of digestive ve system in cat and dog
Keywords: Veterinerlik