Çorum Alaca Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesinin İncelenmesi ve Yararları - Temizel, Kadir Ersin; Yaman, Selami (My University, 2023)
Bu çalışmada Çorum Alaca Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesinin incelenmesi ve yararları üzerine çalışılmıştır. Bu bağlamda çalışmanın yapıldığı Çorum ili Alaca ilçesi Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi bölgedeki ilk toplulaştırma projesidir (2012). Yöre için bir örnek oluşturması bakımından çok önemlidir. Çalışma, arazi toplulaştırmasının sağladığı faydaların ortaya konulması, gelecekte yapılacak çalışmalara destekleyici rol oynayacağı düşünülerek yapılmıştır. Bu çalışmada Arazi Toplulaştırmasının gereksiniminin ne derecede olduğu toplulaştırmanın ne derece gerekli olduğunu rakamlarla ortaya çıkarmak ve farkı göstermektir. Bu çalışmanın ilk bölümünde Arazi Toplulaştırması tanımı ve gerekliliği, ikinci bölümde Arazi Toplulaştırma Projesinin materyal ve metodu, üçüncü bölümde Çorum Alaca Arazi Toplulaştırma Projesinin İncelenmesi, sonuç bölümünde ise değerlendirme kısmına yer verilmiştir.
Keywords: Bahçe Bitkileri; Tarımsal Ekonomi ve Politika; Ziraat Mühendisliği; Bitki Bilimleri; Ziraat; Toprak Bilimi