İslam Fıkhında Yemin / Recai Öğük; Danışman Muhsin Koçak - Öğük, Recai (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011)
Bu çalısma slam fıkhında yemin konusunu ele almaktadır.Bu baglamda yeminin lügat ve kavramsal çerçevesi, yakın kavramlarla iliskisi, risaletöncesi ve sonrasında kullanım sekilleri ve gelisim süreci ortaya konulmaya çalısılmıstır.Çalısmanın esas bölümünde ise öncelikle Allah adına yapılan yeminler konusu olmaküzere, her biri ayrı birer baslık altında incelenen yemin ile ilgili slâm fıkhındaki bütünkonular, hayattaki kullanım alanlarıyla beraber bir bütün halinde sunulmustur.
Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2011
Libra Kayıt No: 74583
Keywords: Yemin -- Kur'anda; Fıkıh İlmi; TEZ YÜK LİS Ö111i 2011