Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü Çevresinde Deltocephalinae (Homoptera, Auchenorrhyncha, Cicadellidae) Alt Familyası Türlerinin Faunistik Yönden İncelenmesi - Zeybekoğlu, Ünal (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1987)
-40- V.ÖZET Bu çalışmada, 1986 yılı içerisinde çalışma alanından Deltocephalinae alt familyasına ait toplam 2178 örnek yakalandı. Bu örneklerin laboratuvarda prepara edilerek araştırılması sonucu 32 Deltocephalinae alt familyası türü tesbit edildi. Bu türlerin şimdiye kadar bilinen tavsifleri dışında bilinmeyen karakterleri mevcutsa bunlar belirtildi. Bu türler üzerine şimdiye kadar mevcut çalışmalar incelenerek Türkiye' deki yayılışı tesbit edildi. Platymetopius obsoletus (Signoret, 1880), Idiodonus cruentatus (Panzer, 1799), Cicadula frontalis (Herrich-Schâffer, 1835) türleri ilk kez Türkiye için yeni kayıt olarak verildi. Türkiye'den yalnız bir erkek örneği (Holotypus) tavsif edilmiş ve dişisi bilinmeyen Diplocolenus (verdanus) bekiri Kalkandelen, 1974 türünün dişisi tavsif edildi İncelenen türlerin Türkiye'deki bilinen bulunma yerleri farklı işaretler kullanılarak harita üzerinde gösterildi.

-41- V.ZUSAMMENFASSUNG In dieser Arbeit wurde im jahre 1986 insgesammt 2178 Bcemplare der Unterfamilie Deltocephalinae im Arbeitsgebiet gefangen. Nach Praparierung und Untersuchung dieser Exem- plaren im Labor a t or ium wurde.32 Arten der Unterfamilie Deltocephalinae f estgestellt. Wenn es die beschreibene Merkmalen ausser der bis jetzt bekannten Beschreibungen von diesen Arten gab, wurde diese angegeben. Bis jetzt bakannte Arbeiten über diese Arten aus der Türkei wurde untersucht, danach ihre Verbreitung in der Türkei f estgestellt. Die Arten: Platymetopius obsoletus (Signoret, 1880), Idiodonus cruentatus (Panzer, 1799), cicadula frontalis (Herrich-Schâf fer, 1835) wurde zum erstenmal hier für die Türkei neu berichtet. Die Art Diplocolenus (verdanus) bekiri Kalkandelen, 1974 war nur nach einem Mânnchen (Holotypus) aus der Türkei beschreiben und das Weibchen war unbekannt,. Das Weibchen dieser Art wurde beschreiben. Die bekante Fund or te der untersuchten 32 Arten in der Türkei wurde auf den Karten mit verschiedenen zeichen gezeigt.
Eine Faunistische Untersuchung der Arten von Unterfamilie Deltocephalinae (Homoptera, Auchenorrhyncha, Cicadellidae) in der Umgebung der Universität Ondokuz Mayıs, Kurupelit Samsun
Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1987
Libra Kayıt No: 10042
Keywords: Zooloji; Deltocephalinae; Zoology; Deltocephalinae; Samsun; Samsun; TEZ YÜK LİS Z63s 1987