X-Işını Kırınım Yöntemi İle C14h12brno,c15h12f3no3, C16h14f3no2 Ave C29h25cl3n4o8 Schiff Bazı Kristallerinin Yapı Analizleri - Karadağ, Aslı Tosyalı (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)
Bu çalışmada 2-[(2-Bromofenil)iminometil]-6-metilfenol, 2-[(E)-2-Hidroksi-5-(triflorometoksi)-benzilideneamino]-4- metilfenol, (E)-2-[(2,4-dimetilfenil)iminometil]-4-triflorometoksifenol ve 4-nitro-2-[(3-hidroksi-4-metilfenilimino) metil] fenol kristallerinin yapıları, X-ışınımı kırınımı yöntemiyle incelenmiştir.Yapı çözümünde kullanılan Bragg yansıma şiddetleri, STOE IPDS II kırınımmetresi ile toplanmıştır. Moleküllerin yapı çözümü ve arıtımı WinGX programı içinde bulunan SHELXS-97 ve SHELXL-97 programları ile yapılmıştır. Kristallerin birim hücre boyutları, birim hücredeki atom konumları, bağ uzunlukları, bağ açıları ve titreşim parametreleri belirlenmiştir.

In this study the structure of 2-[(2-Bromophenylimino) methyl]-6- methylphenol, (E)- 2- [(2- hydroxy-5- methylphenyl ) iminomethyl ] -4- trifluoromethoxyphenol, (E)- 2- [(2,4- dimethylphenyl ) iminomethyl ] -4-trifluoromethoxyphenol and 4-nitro-2-[(3-hydroxy-4-methylphenylimino)methyl]phenol compounds were investigated by X-ray diffraction method.The intensities of Bragg reflections which are used for structure solutions were collected by STOE IPDS II diffractometer. The structural solutions of the molecules were carried out by SHELXS-97 and SHELXL-97 programmes which are found in WinGX program package. The unit cell dimensions of the crystals, the positions of the atoms in the unit cell, the bond distances, the bond angles and the displacement parameters have been determined.
Structure Analyses of Schiff Base Crystals C14h12brno, C15h12f3no3, C16h14f3no2 and C29h25cl3n4o8 by X-ray Diffraction Method
Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2011
Libra Kayıt No: 76965
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği; Schiff Bazları; Physics and Physics Engineering; Schiff Bases; X Işını Kırınımı Yöntemi; X Ray Diffraction Method; TEZ YÜK LİS K18x 2011