Kadmiyum Deney Hayvanlarının Beyin Morfolojisine Olan Etkileri - Tan, Faruk (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997)
KADMİYUMUN DENEY HAYVANLARININ BEYİN MORFOLOJİSİNE OLAN ETKİSİ ÖZET Bu çalışmada intrakortikal olarak bregmanın sol lateraline kadmiyum sülfat verildikten sonra sıçan serebellumunda, purkinje hücre sayısındaki değişiklikler histolojik yöntemler kullanılarak, değerlendirildi. Elde edilen sonuçlar, kadmiyumun toksik etkiye sahip olabileceğini gösterdi.

ABSTRACT In this study, the effects of intracortical administration of cadmium sulfate on purkinje cell number count in rat cerebellum were determined histologically. The results indicate that cadmium sulfate might have toxic effect.
The Effect of Cadmium on Brain Morphology in Experimental Animals
Tez (yüksek lisans) –Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1997
Libra Kayıt No: 31047
Keywords: Biyoloji; Eğitim ve Öğretim; Beyin; Kadmiyum Sülfat; Kobaylar; Sıçanlar; Biology; Education and Training; Brain; Cadmium Sulfate; Guinea Pigs; Rats; TEZ YÜK LİS T161k