Çevremizdeki Maddelerde Gama Radyoaktivitesi ve Ölçümü - Bolat, Mualla (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1990)
ÖZET Bu çalışmada yeni kurulan bir gama spektrometre sistemi anlatılmakta ve bu sistemle ölçülen, çevredeki ve Çernobil kazası sonrası tütün ve çaylardaki gama radyoaktivitelerine ait sonuçlar verilmektedir. IV

ABSTRACT In this study a gama spectrometer system which is recently assembled is described and results of gamma activity measurements for the commercial tea samples and tobacco samples collected from the environment after the Chernobil Nuclear Accident &re given. Ill
Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1990
Libra Kayıt No: 37063
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği; Gama Radyasyonu; Nükleer Fizik; Physics and Physics Engineering; Gamma Radiation; Spektrum; Nuclear Physics; Spectrum; Çernobil Nükleer Reaktör Kazası; Chernobyl Nuclear Reactor Accident; TEZ YÜK LİS B687ç 1990