Publication:
Süttozlarında Fiziksel Özelliklerin Etkileşimi 1. Fiziksel Özelliklerin Özgül Hacme Etkisi

dc.contributor.authorHurşit, A. Kadir
dc.contributor.authorAlpkent, Zafer
dc.contributor.authorTemiz, Hasan
dc.date.accessioned2020-06-21T10:27:10Z
dc.date.available2020-06-21T10:27:10Z
dc.date.issued1997
dc.departmentOMÜen_US
dc.department-tempOndokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Samsun, Türkiye -- Girilmedi -- Girilmedi -- ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ -- Tanımlanmamış Kurum -- Tanımlanmamış Kurum --en_US
dc.description.abstractÖZET: Bu çalışmada 28 değişik süttozu örneğindeki bazı fiziksel özelliklerin özgül hacme etkisi incelenmiştir. Elde edilen verilerin regresyon analiz sonuçlarına göre; akma, gevşek ve basık özgül hacim değerleri önemli derecede birbirlerinden etkilenmiştir. Akma özgüi hacim değeri ; hacim azalması ve topaklaşma tane büyüklüğünden önemli derecede etkilenmiştir. Gevşek özgül hacim değeri ; topaklaşma tane büyüklüğünden doğru orantıda ve düşme özelliğinden ters orantıda önemli derecede etkilenmiştir. Basık özgül hacim ise ; topaklaşma tane büyüklüğünden doğru orantıda ve düşme özelliği ile hacim azalmasından ters orantıda önemli derecede etkilenmiştir.en_US
dc.description.abstractABSTRACT: In this study the effect of some physical properties on the specific volume of 28 different milk powder samples were investigated. Regression analysis of the obtained data indicate that whether the poured, loosed an tapped specific volume significiantly effects each other, the poor specific volume was significiantly effected by volume reduction and size of agglomerates. However the loosed specific volume was significantly effected by size of agglomerates and inversly by flowability. Whilst tapped specific volume was significiantly affected by size of aglomerates and inversly by flowability and volume reduction.en_US
dc.identifier.endpage34en_US
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage23en_US
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNNE56WTI=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7831
dc.identifier.volume12en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleSüttozlarında Fiziksel Özelliklerin Etkileşimi 1. Fiziksel Özelliklerin Özgül Hacme Etkisien_US
dc.title.alternativeThe interaction of physical properties of dried milk 1. effect of physical properties on the specific volumeen_US
dc.typeOtheren_US
dspace.entity.typePublication

Files