• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Hindi pepsininin beyaz peynir yapımında kullanılması

Date

2004

Author

Temiz, Hasan
Hurşit, Kadir

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırmada, hindi midelerinden ham pepsin elde edilmiştir. Elde edilen ham pepsin ile piyasadan satın alınan buzağı renheti ayrı ayrı kullanılarak peynir yapılmıştır. Peynirler bir ay olgunlaştırılarak duyusal ve kimyasal olarak incelenmiştir. Duyusal analizler sonucunda rennin enzimiyle üretilen peynirlerin pepsin enzimiyle üretilenlerden daha iyi olduğu tespit edilmiştir. Depolama süresi kimyasal özellikler üzerine istatistiksel olarak önemli etkide bulunmuştur. Kurumadde, yağ, asillik ve suda eriyen azot miktarı farklı enzim kullanımından etkilemiştir.
 
In this research, raw pepsin was obtained from turkey's stomach . Cheese has been produced by using individual raw pepsin and purchased from markets calf rennet. They were ripened for a month and were investigated in terms of organoleptically and chemically during ripening time. As a result of the organoleptic analysis, cheeses produced with rennet enzym had good organoleptic properties than cheeses produced with pepsin enzym. Storage time were significantly affected on chemical properties statistically. Dry matter, fat, acidity and water soluble nitrogen contents were affected by different enzyme.
 

Source

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Volume

19

Issue

2

URI

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpjeE1RPT0=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8642

Collections

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.