• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Herbisitlerin bitki patojenlerine etkisi

Tarih

2004

Yazar

Şevik, Mehmet Ali
Mennan, Hüsrev
Sökmen, Arlı Miray

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bir hastalığın ortaya çıkışı ve seyrinde çevresel faktörlerin büyük önemi vardır. Bu faktörler arasında tarım alanlarında yabancı otların kontrolü için yaygın şekilde kullanılan herbisitler, bitki patojeni fungus, bakteri ve virüsler üzerinde farklı etkilere sahip olarak hastalık oluşumunu etkilemektedir. Bir herbisitin uygulanması sonucunda bazı patojenlerin yoğunluğu artarken, bazılarının azalmaktadır. Diğer taraftan uygulanan bir herbisit bir patojenin gelişimini arttırırken, diğer bir herbisit aynı patojenin gelişimini azaltmaktadır. Bu bakımdan, kullanılacak herbisit ile ilgili olarak, bitki patojenleri üzerinde maksimum düzeyde baskılayıcı etkiye sahip, toprakta hızla ayrışabilen, diğer faydalı mikroorganizmalara minimum düzeyde olumsuz etkiye sahip olanının tercih edilmesi gerekmektedir.
 
Environmental factors have significant effect on disease occurence and progress. Among these factors, herbicides which are commonly used to control weeds in agricultural areas have a impact on plant diseases by causing various effects on fungi, bacteria and viruses. The incidence of pathogens may be either decreased or increased as a result of a herbicide treatment. On the other hand, one herbicide may limit the growth of a pathogen while the other may promote it. In relation to the herbicide to be used, the one which has maximum suppressive effect on the growth of plant pathogen but minimum on benefical microorganisms, and the one which could decompose rapidly in the environment should be preffered.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

19

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpZMU5RPT0=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8641

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.