• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bazı meyve suyu ve nektarlarının bileşimi

Tarih

2000

Yazar

Üstün, N. Şule
Tosun, İlkay

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada Samsun piyasasında satılan 5' er adet vişne suyu, portakal suyu, şeftali nektarı ve kayısı nektarı olmak üzere toplam 20 adet meyve suyu örneğinin bileşimi incelenmiştir. Vişne ve portakal suları ile şeftali ve kayısı nektarlarında incelenen niteliklere ait ortalama değerler sırasıyla şöyledir: çözünür katı madde % 13.16, 12.44, 12.82, 13.32; kuru madde % 14.61, 13.64, 14.24, 14.81; pH 2.93, 3.12, 3.41, 3.51; titrasyon asilliği % 0.74, 0.74, 0.36, 0.47; formol sayısı 4.40, 6.20, 9.20, 4.80; toplam şeker % 12.31, 1 1.72, 11.97, 12.31; invert şeker % 8.50, 6.92, 3.72, 4.25; sakaroz % 3.61, 4.56, 7.84, 7.66; kül % 0.13, 0.16, 0.16, 0.20; hidroksimetil furfural 0.45 , 0.27, 0.72, 0.93 mg/1. Bu çalışma sonucunda, meyve suyu ve nektarlarının kül miktarı ve formol sayısının düşük olduğu ve bileşim bakımından firmalar arasında çok büyük farklılıkların olduğu görülmüştür.
 
In this study, a total of 20 fruit juice samples sold in Samsun were examined. For this purpose, 5 sourcherry, 5 orange, 5 peach and 5 apricot juice samples were collected and analysed. The mean value of the investigate parameters for sourcherry, orange, peach and apricot juice samples were respectively determined as follows: soluable solids 13.16, 12.44, 12,88, 13.32 %; dry matter 14.61, 13.64, 14.24, 14.81 %; pH2.93, 3.12, 3.41, 3.51; titratable acidity 0.74, 0.74, 0.36, 0.47 %; formol number 4.40, 6.20, 9.20, 4.80; total sugar 12.31, 1 1.72, 1 1.97, 12.31 %; invert sugar 8.50, 6.92, 3.72, 4.25 %; sucrose 3.61, 4.56, 7.84, 7.66 %; ash 0.13, 0.16, 0.16, 0.20 %; hydroxymethyl furfural 0.45, 0.27, 0.72,-0;93 mg/1. As the results of analysis, the formol number and ash contents of the samples were found to be low and also there were differences between factories in case of the composition of the samples.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

15

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd01qTXo=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7888

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.